Зіньківська Міська Центральна Лікарня
комунальне некомерційне підприємство Зіньківської міської ради Полтавської області

Новини

Підготовчий етап програми “Безкоштовна діагностика” стартуватиме з липня.

Дата створення: 09:05 16.05.2019

  Підготовчий етап програми “Безкоштовна діагностика” включає підготовку консультативно-діагностичних центрів та поліклінік у лікарнях до переходу на новий принцип фінансування - "гроші йдуть за пацієнтом".Адміністрування такої програми по всій країні передбачає великий обсяг попередньої підготовки як з боку самих медзакладів, так і з боку МОЗ України та НСЗУ. Йдеться про забезпечення автономізації, комп’ютеризації, наявності належного обладнання, відповідно до сформованих вимог, рівний доступ до послуг по всій Україні тощо. Зі сторони МОЗ та НСЗУ триває робота над усіма аспектами програми «Безкоштовна діагностика»: консультації з лікарями-спеціалістами, робота над новим додатковим функціоналом електронної системи eHealth, аналіз великого обсягу даних, що збираються з регіонів. Програма «Безкоштовна діагностика» — це один з підготовчих етапів розробки першої Програми медичних гарантій, з якої у 2020 році розпочнуться зміни у оплаті медичних послуг на всіх рівнях медичної допомоги: первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної та реабілітаційної допомоги. Програма медичних гарантій буде ухвалена Верховною Радою разом з Державним бюджетом.

Вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасували

Дата створення: 15:02 13.05.2019

Дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний.

МОЗ України і НСЗУ презентували зміни в охороні здоров’я

Дата створення: 14:10 09.05.2019

8 травня, на засіданні Кабінету Міністрів Україні в.о. міністра охорони здоров’я д-р Уляна Супрун і голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко презентували результати трансформації системи охорони здоров’я і подальші етапи змін.

З початку року на кір захворіло майже 42 тисячі українців.Єдиний надійний захист — вакцинація

Дата створення: 14:28 23.04.2019

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 16-го тижня 2019 р. на кір захворіла 2 141 людина — 1 106 дорослих та 1 035 дітей. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.